Čalamáda z červené řepy recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

500 ml olej
1 kg paprika
500 ml ocet
1 kg cibule
1 - 2 lžičky fenykl
240 g cukr krupice
1 kg bílé zelí
2 kg červená řepa
1 balíček deko
1 lžíce ocet na uvaření

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou červenou řepu uvaříme s trochou octa do poloměkka. Pak ji oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem na kostičky nebo širší proužky. Zelí a papriku nakrájíme na nudličky a cibuli nadrobno

  2. Zeleninu střídavě plníme do umytých skleniček. První vrsta paprika, na ní zelí, červená řepa a nahoru cibuli

  3. Smícháním octa, oleje, fenyklu, cukru a deka si připravíme nálev. Dobře ho promícháme a zalijeme všechny sklenice se zeleninou. Pokud nálev nevystačí, doplníme vodou nebo použijeme přecezenou vodu, ve které jsme vařili řepu - v tom případě bude čalamáda mít tmavě červenou barvu. Sklenice uzavřeme

  4. Čalamádu z červené řepy sterilujeme na 90°C asi 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!