Pálivá plněná vejce recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- sůl 6 ks vejce pažitka 2 ks rajče 10 dkg tvrdý sýr tatarská omáčka čerstvá petrželka mletý černý pepř mletá pálivá paprika 5 dkg křenové pomazánkové máslo pálivá hořčice
Postup Pálivá plněná vejce
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme studenou vodou a oloupeme. Čtyři vejce podélně rozřízneme a vydlabeme z nich žloutky, které použijeme do náplně
Zbylým vejcím seřízneme špičky, nevydlabujeme
Připravíme si náplň. V misce vymícháme křenové pomazánkové máslo, nastrouhaný tvrdý sýr, čerstvě nasekanou pažitku (pokud nemáme, může být i sušená). Doplníme o pálivou hořčici a dochutíme solí, pepřem a pálivou paprikou. Nakonec přimícháme vydlabané žloutky. Náplň dobře smísíme a dáme alespoň na 30 minut do chladu
Mezitím si připravíme pevná rajčata, která rozkrojíme a také vydlabeme, aby nám zůstaly jen rajčatové mističky
Vydlabaná vajíčka plníme směsí a zdobíme čerstvou petrželkou
Vejce bez špiček pouze poklademe na talířek, na horní seříznutou špičku naklademe trochu připravené pomazánky a přiklopíme mističkou z rajčete. Můžeme ještě dozdobit tatarskou omáčkou a rajčátka natečkovat. Obě varianty plněných vajíček uchováváme do podávání v chladu.