Pálivé krůtí řízky na slanině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 6 plátků slanina sůl olivový olej 2 ks krůtí řízek čerstvě mletý barevný pepř vývar na podlití 1 lžíce feferonová pasta
Postup Pálivé krůtí řízky na slanině
Postup přípravy receptu
-
Velké krůtí řízky trochu naklepeme paličkou, okraje mírně nařízneme, aby se nám při přípravě nezkroutily. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme feferonovou pastou rozmíchanou se lžící oleje. Pasty můžeme podle chuti ubrat, bývá velmi ostrá. Krůtí řízky necháme odležet přes noc
Na pánvi rozpálíme trošku oleje a slaninu jen mírně osmahneme. Vyjmeme a na výpeku zprudka osmahneme krůtí řízky. Podlijeme trochou vývaru a bez pokličky za vyšší teploty necháváme probublávat, občas řízky otočíme. Když je vývar z půlky vyvařený, přidáme plátky slaniny a necháme vývar úplně vybublat. Odstavíme
Pálivé krůtí řízky na slanině dáme na talíře i s plátky slaniny a podáváme s rýžovou přílohou, bramborovou kaší nebo jen krajícem chleba. Můžeme doplnit tatarkou.