Pálivé krůtí řízky na slanině recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

6 plátků slanina
sůl
olivový olej
2 ks krůtí řízek
čerstvě mletý barevný pepř
vývar na podlití
1 lžíce feferonová pasta

Postup přípravy receptu

  1. Velké krůtí řízky trochu naklepeme paličkou, okraje mírně nařízneme, aby se nám při přípravě nezkroutily. Osolíme, opepříme z obou stran a potřeme feferonovou pastou rozmíchanou se lžící oleje. Pasty můžeme podle chuti ubrat, bývá velmi ostrá. Krůtí řízky necháme odležet přes noc

  2. Na pánvi rozpálíme trošku oleje a slaninu jen mírně osmahneme. Vyjmeme a na výpeku zprudka osmahneme krůtí řízky. Podlijeme trochou vývaru a bez pokličky za vyšší teploty necháváme probublávat, občas řízky otočíme. Když je vývar z půlky vyvařený, přidáme plátky slaniny a necháme vývar úplně vybublat. Odstavíme

  3. Pálivé krůtí řízky na slanině dáme na talíře i s plátky slaniny a podáváme s rýžovou přílohou, bramborovou kaší nebo jen krajícem chleba. Můžeme doplnit tatarkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!