Krkovička s překvapením recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- slanina sůl 4 - 6 ks vejce sádlo 1 ks pórek 4 ks špekáček mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovice
Postup Krkovička s překvapením
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si plátky krkovice nebo jiného masa podle chuti (nejlépe kruhového tvaru - asi 200 g plátky o průměru asi 18 - 20 cm po rozklepání). Maso rozklepeme, lehce osolíme a opepříme. Slaninu a pórek nakrájíme na drobné kousky
V pánvi na sádle osmahneme slaninu s pórkem, přidáme vejce a usmažíme. Míchaná vejce s pórkem rozprostřeme do středu každého plátku masa
Špekáčky z jedné strany nakrojíme jako na opékání a zasadíme doprostřed míchaných vajec nakrojenou stranou nahoru. Okraje masa zvedneme vzhůru a provázkem přichytíme k horní části špekáčku. Vejce zůstanou schovaná uvnitř a maso vytvoří jakýsi měšec, z něhož vykukuje nakrojená část špekáčku, která se při pečení rozevře jako květ
Měšce vepřového masa lehce podlijeme a pečeme při 180 - 200 °C asi jednu až jednu a čtvrt hodiny
Krkovičku s překvapením podáváme s hranolky nebo opečenými brambory a zeleninovou oblohou.