Vepřová krkovička s omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl vývar 2 dl smetana 3 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 lžička ostrá hořčice 100 g strouhaná niva 250 g základní bešamelová omáčka 4 plátky vepřová krkovice s kostí
Postup Vepřová krkovička s omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Plátky prorostlé krkovičky s kostí omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí maso potřeme, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu rozležet v chladu
Plátky masa urovnáme do pekáčku a za občasného podlévání vývarem upečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme a uchováme v teple
Do výpeku vmícháme základní bešamelovou omáčku, smetanu a strouhaný sýr. Podle potřeby zředíme vývarem a necháme přejít varem
Plátky vepřové krkovičky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovou oblohou.