Papriky v rajské omáčce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
bobkový list
3 - 4 lžíce ostrý kečup
mletý černý pepř
1 kelímek smetana na vaření
bílá paprika
1 konzerva velký rajský protlak
čerstvý nebo sušený tymián
mléko nebo vývar
masová směs

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na kostičky. V kastrolu si rozpálíme lžíci tuku a cibuli dorůžova osmahneme. Přidáme rajský protlak (velkou konzervu), smetanu na vaření, kečup a 1 - 2 listy bobkového listu. Můžeme trochu osolit a opepřit. Omáčku vaříme asi 8 minut a odstavíme

  2. Připravíme si masovou náplň podle tohoto receptu Koule z mletého masa. Směs na koule použijeme do paprik jako náplň

  3. Papriky očistíme (odkrojíme vršek a vydlabeme semínka). Omyjeme je, osušíme a plníme masovou směsí. Naplněné papriky vložíme do omáčky a vaříme asi 20 - 25 minut. Ke konci vaření můžeme okořenit nejlépe čerstvým tymiánem. Během vaření občas lehce promícháme, papriky otočíme a dáváme pozor, aby se nepřichytily ke dnu

  4. Plněné papriky v rajské omáčce podáváme s dušenou nebo vařenou rýží. Před podáváním samozřejmě vyjmeme z omáčky bobkový list.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!