Papriky v rajské omáčce recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 ks cibule bobkový list 3 - 4 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř 1 kelímek smetana na vaření bílá paprika 1 konzerva velký rajský protlak čerstvý nebo sušený tymián mléko nebo vývar masová směs
Postup Papriky v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme si cibuli a pokrájíme ji na kostičky. V kastrolu si rozpálíme lžíci tuku a cibuli dorůžova osmahneme. Přidáme rajský protlak (velkou konzervu), smetanu na vaření, kečup a 1 - 2 listy bobkového listu. Můžeme trochu osolit a opepřit. Omáčku vaříme asi 8 minut a odstavíme
Připravíme si masovou náplň podle tohoto receptu Koule z mletého masa. Směs na koule použijeme do paprik jako náplň
Papriky očistíme (odkrojíme vršek a vydlabeme semínka). Omyjeme je, osušíme a plníme masovou směsí. Naplněné papriky vložíme do omáčky a vaříme asi 20 - 25 minut. Ke konci vaření můžeme okořenit nejlépe čerstvým tymiánem. Během vaření občas lehce promícháme, papriky otočíme a dáváme pozor, aby se nepřichytily ke dnu
Plněné papriky v rajské omáčce podáváme s dušenou nebo vařenou rýží. Před podáváním samozřejmě vyjmeme z omáčky bobkový list.