Tvarohový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 ml mléko 50 g rozinky 1 kostka tvaroh 10 lžic med 150 g cukr krupice 500 g hladká mouka tuk na vymazání 50 g tuk na pečení 1 balíček prášek do perníku 50 g sekané ořechy mouka na vysypání 2 ks vejce (L)
Postup Tvarohový perník
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké ingredience promícháme. Med spolu s tukem rozpustíme a do vlažného tuku vmícháme vejce, mléko i tvaroh
Sypkou směs zaděláme vlažným medem a vmícháme omyté a osušené rozinky
Těsto nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Snížíme na 150 °C a pečeme dozlatova
Při přípravě můžeme použít i klasický kypřící prášek do pečiva a perník ochutit kořením do perníku (drcený badyán, skořice, hřebíček, anýz apod.).