Tvarohový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

150 ml mléko
50 g rozinky
1 kostka tvaroh
10 lžic med
150 g cukr krupice
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
50 g tuk na pečení
1 balíček prášek do perníku
50 g sekané ořechy
mouka na vysypání
2 ks vejce (L)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké ingredience promícháme. Med spolu s tukem rozpustíme a do vlažného tuku vmícháme vejce, mléko i tvaroh

  2. Sypkou směs zaděláme vlažným medem a vmícháme omyté a osušené rozinky

  3. Těsto nalijeme do dobře vymazaného a vysypaného plechu a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Snížíme na 150 °C a pečeme dozlatova

  4. Při přípravě můžeme použít i klasický kypřící prášek do pečiva a perník ochutit kořením do perníku (drcený badyán, skořice, hřebíček, anýz apod.).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!