Tvarohový moučník s čerstvým ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

8 lžic cukr
300 g máslo
2 ks pomeranč
400 g jahody
100 g mandle
4 ks kiwi
2 balíčky vanilkový cukr
čokoládová poleva
200 g hroznové víno
500 g tučný tvaroh
240 g belgické karamelové sušenky

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden balíček sušenek (120 g) nalámeme na menší kousky. Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Formu na biskupský chlebíček silně vytřeme máslem a poklademe celými karamelovými sušenkami

  3. Tvaroh promícháme s pomerančovou šťávou, vanilkovým cukrem

  4. Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně lehce vmícháme ochucený tvaroh a nalámané sušenky

  5. Nyní do formy vyložené sušenkami navršíme tvarohový krém a střídáme s nakrájeným ovocem. Vše necháme v lednici ztuhnout

  6. Potom moučník vyklopíme z formy, přelijeme čokoládovou polevou a přizdobíme ovocem

  7. Jednotlivé porce moučníku krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě. Zdobíme šlehačkou, ovocem nebo i strouhanými oříšky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!