Tvarohový moučník s čerstvým ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 8 lžic cukr 300 g máslo 2 ks pomeranč 400 g jahody 100 g mandle 4 ks kiwi 2 balíčky vanilkový cukr čokoládová poleva 200 g hroznové víno 500 g tučný tvaroh 240 g belgické karamelové sušenky
Postup Tvarohový moučník s čerstvým ovocem
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden balíček sušenek (120 g) nalámeme na menší kousky. Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky
Formu na biskupský chlebíček silně vytřeme máslem a poklademe celými karamelovými sušenkami
Tvaroh promícháme s pomerančovou šťávou, vanilkovým cukrem
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně lehce vmícháme ochucený tvaroh a nalámané sušenky
Nyní do formy vyložené sušenkami navršíme tvarohový krém a střídáme s nakrájeným ovocem. Vše necháme v lednici ztuhnout
Potom moučník vyklopíme z formy, přelijeme čokoládovou polevou a přizdobíme ovocem
Jednotlivé porce moučníku krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě. Zdobíme šlehačkou, ovocem nebo i strouhanými oříšky.