Jablkový krémový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

50 g cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
100 g máslo
3 lžíce solamyl
2 ks žloutek
2 - 3 lžíce voda
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
máslo na vymazání
mouka na vysypání
2 ks vetší jablko

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Z mouky, špetky soli, změklého másla, vanilkového cukru, celého vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Připravíme si zálivku na koláč. Ve smetaně rozpustíme oba cukry a prošleháme se žloutky a solamylem

  2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vypracované těsto vložíme do formy, poklademe jablky a přelijeme zálivkou

  3. Jablkový krémový koláč pečeme při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 50 - 60 minut

  4. Upečený jablkový krémový koláč s krémem necháme zcela vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!