Jablkový krémový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 50 g cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 100 g máslo 3 lžíce solamyl 2 ks žloutek 2 - 3 lžíce voda 1 balíček vanilkový cukr 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 250 ml smetana ke šlehání máslo na vymazání mouka na vysypání 2 ks vetší jablko
Postup Jablkový krémový koláč
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na měsíčky. Z mouky, špetky soli, změklého másla, vanilkového cukru, celého vejce a vody vypracujeme hladké těsto. Připravíme si zálivku na koláč. Ve smetaně rozpustíme oba cukry a prošleháme se žloutky a solamylem
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vypracované těsto vložíme do formy, poklademe jablky a přelijeme zálivkou
Jablkový krémový koláč pečeme při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 50 - 60 minut
Upečený jablkový krémový koláč s krémem necháme zcela vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.