Sójový pekáček s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 ks vejce
mléko
2 konzervy tuňák v oleji
150 g eidam
sójová omáčka
100 g balkánský sýr
3 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
2 balíčky sójové nudličky
1/2 balíčku mražený hrášek s kukuřicí

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny ingredience. Sóju uvaříme podle návodu na obalu s kostkou bujonu, scedíme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky (nebude v pokrmu tak zřetelná). Vejce uvaříme natvrdo, po oloupání nakrájíme na kostičky. Tuňáka slijeme

  2. V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžíci oleje. Vsypeme zeleninu a orestujeme. Přidáme sóju, uvařená vejce a zakápneme lžící sójové omáčky. Při přípravě to nepřeháníme se solí, nezapomeneme, že budeme přidávat balkánský sýr, který je sám o sobě dost slaný. Směs odstavíme, vmícháme na kostičky nakrájený eidam, tuňáka a rozdrobený balkánský sýr. Opepříme

  3. Vše vsypeme do pekáčku a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem

  4. Sójový pekáček s tuňákem dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapékáme asi 20 minut. Vejce musí být sražená

  5. Sójový pekáček podáváme jako hlavní chod se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!