Šopský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
1 ks paprika
1 ks cibule
4 ks rajče
10 dkg okurka
olivový olej
3 g petrželová nať
10 dkg balkánský sýr
bulharské koření
2 ks pečená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Pečené paprikové lusky, cibuli, petržel a syrové paprikové lusky nakrájíme nadrobno. Očištěná rajčata a okurku (oloupanou) krájíme na kousky

  2. Všechno zamícháme dohromady a položíme na talíř

  3. Před podáváním zalijeme olivovým olejem a osolíme. Pokud máme, posypeme bulharským kořením. Navrch nastrouháme sýr. Ozdobíme zelenou petrželkou. Můžeme i feferonkou či růžičkou z rajčete.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!