Těstoviny s rajčatovo-pórkovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 plátek máslo 1 - 2 lžičky tymián 1,5 ks pórek 300 g těstoviny olivový olej voda na podlití 100 g černé olivy bez pecky 1,5 sklenice rajčatové pyré se zeleninou
Postup Těstoviny s rajčatovo-pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Olivy slijeme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Pórek očistíme a nakrájíme na proužky nebo kolečka. Připravíme si ostatní suroviny
Na hluboké pánvi (v kastrolku) rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Trochu osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Pórek nám změkne. Když je voda z půlky vydušená, přidáme rajčatové pyré, ochutíme tymiánem a přidáme černé olivy. Necháme pár minut probublávat, kdyby se nám omáčka zdála příliš hustá, zředíme trochou vody. Podle chuti ještě rajčatovo-pórkovou omáčku dosolíme
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do vody, ve které těstoviny vaříme, přidáme lžičku soli a pár kapek olivového oleje. Scedíme a necháme okapat
Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme horkou rajčatovo-pórkovou omáčkou. Ihned podáváme.