Těstoviny s rajčatovo-pórkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 plátek máslo
1 - 2 lžičky tymián
1,5 ks pórek
300 g těstoviny
olivový olej
voda na podlití
100 g černé olivy bez pecky
1,5 sklenice rajčatové pyré se zeleninou

Postup přípravy receptu

  1. Olivy slijeme a rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky. Pórek očistíme a nakrájíme na proužky nebo kolečka. Připravíme si ostatní suroviny

  2. Na hluboké pánvi (v kastrolku) rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Trochu osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Pórek nám změkne. Když je voda z půlky vydušená, přidáme rajčatové pyré, ochutíme tymiánem a přidáme černé olivy. Necháme pár minut probublávat, kdyby se nám omáčka zdála příliš hustá, zředíme trochou vody. Podle chuti ještě rajčatovo-pórkovou omáčku dosolíme

  3. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Do vody, ve které těstoviny vaříme, přidáme lžičku soli a pár kapek olivového oleje. Scedíme a necháme okapat

  4. Těstoviny rozdělíme na talíře a přelijeme horkou rajčatovo-pórkovou omáčkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!