Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks cibule 500 g mleté hovězí maso 2 ks červená paprika 100 g tvrdý sýr čerstvá bazalka mletý černý pepř 1 plechovka loupaná rajčata
Postup Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Čerstvou bazalku nasekáme na jemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle
V hluboké pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a vše necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku a tu rovněž zlehka orestujeme. Pak ke směsi přisypeme promíchané mleté hovězí maso a také orestujeme. Mícháme ho tak dlouho, až přestane držet v hrudkách
Když je maso krásně oddělené od sebe, přidáme do pánve plechovku nakrájených loupaných rajčat, omáčku dochutíme solí a pepřem, promícháme a pod poklicí dusíme doměkka, trvá to zhruba hodinu a maso je občas potřeba zamíchat! Když je maso měkké, můžeme ještě přidat čerstvě nasekanou bazalku. Uvařené těstoviny servírujeme přelité omáčkou a dozdobené strouhaným sýrem
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem podáváme jako chutnou večeři nebo oběd.