Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks cibule
500 g mleté hovězí maso
2 ks červená paprika
100 g tvrdý sýr
čerstvá bazalka
mletý černý pepř
1 plechovka loupaná rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nasekáme na jemno. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Čerstvou bazalku nasekáme na jemno. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. V hluboké pánvi na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a vše necháme zpěnit. Přidáme nakrájenou papriku a tu rovněž zlehka orestujeme. Pak ke směsi přisypeme promíchané mleté hovězí maso a také orestujeme. Mícháme ho tak dlouho, až přestane držet v hrudkách

  3. Když je maso krásně oddělené od sebe, přidáme do pánve plechovku nakrájených loupaných rajčat, omáčku dochutíme solí a pepřem, promícháme a pod poklicí dusíme doměkka, trvá to zhruba hodinu a maso je občas potřeba zamíchat! Když je maso měkké, můžeme ještě přidat čerstvě nasekanou bazalku. Uvařené těstoviny servírujeme přelité omáčkou a dozdobené strouhaným sýrem

  4. Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mletým masem podáváme jako chutnou večeři nebo oběd.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!