Houbové rizoto s vepřovou konzervou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 lžička pepř mletý
2 ks větší cibule
1 lžička sladká mletá paprika
2 misky vařená rýže
1 konzerva vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Na troše oleje (pokud budete dávat kupovanou vepřovou konzervu, tak ta je dost mastná, proto záměrně píšu trochu oleje) necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme vepřovou konzervu (můžete dát i na drobno nakrájené jakékoli maso, když pospíchám dávám konzervu je to rychlejší)

  2. Konzervu necháme rozpustit a okořeníme (pepř, kmín, sladkou mletou papriku, sůl). Přidáme čerstvé houby. Můžeme i jinou zeleninu, pokud nemáte houby zrovna rádi. Podlijeme vodou, přiklopíme a vaříme do změknutí. Přebytečnou vodu necháme odpařit, aby jsme měli jen takový sosík. Poté co jsou suroviny měkké a přebytečná voda odpařená smícháme směs s uvařenou rýží a hotové houbové rizoto s vepřovou konzervou můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!