Houbové rizoto s vepřovou konzervou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 lžíce olej 1 lžička sůl 1 lžička pepř mletý 2 ks větší cibule 1 lžička sladká mletá paprika 2 misky vařená rýže 1 konzerva vepřové maso
Postup Houbové rizoto s vepřovou konzervou
Postup přípravy receptu
-
Na troše oleje (pokud budete dávat kupovanou vepřovou konzervu, tak ta je dost mastná, proto záměrně píšu trochu oleje) necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme vepřovou konzervu (můžete dát i na drobno nakrájené jakékoli maso, když pospíchám dávám konzervu je to rychlejší)
Konzervu necháme rozpustit a okořeníme (pepř, kmín, sladkou mletou papriku, sůl). Přidáme čerstvé houby. Můžeme i jinou zeleninu, pokud nemáte houby zrovna rádi. Podlijeme vodou, přiklopíme a vaříme do změknutí. Přebytečnou vodu necháme odpařit, aby jsme měli jen takový sosík. Poté co jsou suroviny měkké a přebytečná voda odpařená smícháme směs s uvařenou rýží a hotové houbové rizoto s vepřovou konzervou můžeme podávat.