Kuře s mangem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 ks cibule
2 lžíce med
1 ks mango
4 lžíce olivový olej
600 g kuřecí prsa
2 lžičky čerstvý zázvor
60 ml sojová omáčka
2 - 3 ks jarní cibulka
60 ml rýžové víno mirin
bílý sezam

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme najemno a promícháme s medem, vodou, mirinem a sojovou omáčkou

  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky

  3. Připravené maso naložíme do marinády a necháme v chladu nejlépe 2 hodiny marinovat. Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu

  4. Mango oloupeme, vykrojíme pecku a oranžovou část nakrájíme na podobně velké kousky jako maso

  5. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. V rozpáleném oleji ji osmažíme a přihodíme naložené maso. Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny

  6. Přidáme nakrájené mango, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Nakonec přimícháme nakrájenou jarní cibulku

  7. Kuře s mangem ihned servírujeme s rýží a sypeme bílým sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!