Kuře s mangem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 ks cibule 2 lžíce med 1 ks mango 4 lžíce olivový olej 600 g kuřecí prsa 2 lžičky čerstvý zázvor 60 ml sojová omáčka 2 - 3 ks jarní cibulka 60 ml rýžové víno mirin bílý sezam
Postup Kuře s mangem
Postup přípravy receptu
-
Česnek a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme najemno a promícháme s medem, vodou, mirinem a sojovou omáčkou
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky
Připravené maso naložíme do marinády a necháme v chladu nejlépe 2 hodiny marinovat. Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu
Mango oloupeme, vykrojíme pecku a oranžovou část nakrájíme na podobně velké kousky jako maso
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. V rozpáleném oleji ji osmažíme a přihodíme naložené maso. Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny
Přidáme nakrájené mango, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. Nakonec přimícháme nakrájenou jarní cibulku
Kuře s mangem ihned servírujeme s rýží a sypeme bílým sezamem.