Houbové rizoto s petrželkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 400 g houby parmazán 1 l zeleninový vývar mletý černý pepř 320 g rýže na rizoto
Postup Houbové rizoto s petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Hříbky a žampiony očistíme navlhčeným hadříkem, část hub nakrájíme nadrobno a část na slabé plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku nasekáme nadrobno
V hrnci rozpustíme máslo a osmažíme cibuli. Přidáme houby s petrželkou, sůl s pepřem a asi po 5 minutách vsypeme rýži. Podlijeme naběračkou vývaru, rýži mícháme a postupně přidáváme po naběračce vývar. Vaříme do změknutí rýže. Hotové rizoto promícháme podle chuti s nastrouhaným parmazánem
Houbové rizoto s petrželkou podáváme teplé.