Houbové špaldoto s parmazánem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl řeřicha voda 100 g parmazán 1 lžíce sójová omáčka rajčatové pyré čerstvě mletý pepř 1 balíček sušená zelenina 1 hrst sušené houby (směs) 4 ks střední karotka 180 g špaldoto
Postup Houbové špaldoto s parmazánem
Postup přípravy receptu
-
Sušené houby předem namočíme, aby trochu změkly. Mrkev očistíme
Špaldoto uvaříme podle návodu na krabičce. Dá se koupit i s nejrůznější příchutí. Po chvilce vaření přidáme sušenou zeleninu, předem namočené sušené houby a na jemné nudličky nakrájenou karotku. Povaříme do změknutí. Hotové špaldoto podle chuti osolíme, opepříme a přidáme sójovou omáčku a nasekanou řeřichu. Můžeme spojit ochuceným rajským pyré nebo protlakem, budou stačit 2 - 4 lžíce
Parmazán nastrouháme na hrubém struhadle
Houbové špaldoto dáme na talíře, posypeme parmazánem a ozdobíme čerstvou bylinkou. Ihned podáváme.