Šopský salát s červenou cibulí recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks paprika
1 lžíce ocet
3 ks rajčata
1 špetka pepř
1 lžíce olivový olej
1 ks salátová okurka
1 balení balkánský sýr
1 ks červená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme si omytá větší rajčata, zelenou a žlutou papriku a salátovou okurku, vše pokud možno na jemné plátky, papriku na užší proužky, salát se takto lépe jí

  2. Vše smícháme v misce, přidáme na jemná kolečka nakrájenou červenou cibuli, ta dodá salátu říz a další várku vitamínů. Někdo si salát ještě rád ozvláštní černými olivami, rozhodně však nesmí chybět na větší kostky nakrájený balkánský sýr. Salát ještě předtím zakápneme olivovým olejem, přidáme pepř, sůl a ocet nebo citronovou šťávu podle chuti. Sýr přidáváme nakonec, nebo jej poklademe až na jednotlivé porce, aby se předčasně nerozdrobil

  3. Šopský salát s červenou cibulí můžeme podávat na ledu a s opečenou bagetkou. Šopský salát je klasikou bulharské kuchyně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!