Krkovička s restovanou cibulí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 palička česnek
sůl
máslo
ocet
2 ks cibule
tymián
oregano
4 plátky chleba
pepř
olivový olej
0,5 kg vepřová krkovice

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky a osolíme, opepříme z obou stran

  2. Ke krkovičce připravíme restovanou cibuli - ve woku rozehřejeme olej, necháme rozpustit máslo, orestujeme na něm cibuli, přidáme nasekaný česnek, tymián a oregano. Osolíme a opepříme a cibuli necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme kapku octa, promícháme a sundáme z grilu

  3. Na rozehřátý gril vložíme krkovičku a pečeme z obou stran. Pak přidáme nakrájený chleba a necháme ho také chvíli opéct

  4. Opečené maso vložíme k cibuli, aby nasákla vypečenou šťávu. Chleba potřeme česnekem, položíme na něj zkaramelizovanou cibuli a navrch krkovičku

  5. Krkovičku s restovanou cibulí ihned podáváme k jídlu

  6. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!