Pálivé rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 3 balíčky rýže 10 dkg mleté maso 1 hrst mražená zelenina 3 ks farmařský liberecký párek 0,5 ks čerstvá slovenská pálivá paprika
Postup Pálivé rizoto
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme rýži ve varných sáčcích podle návodu na balení. Párky nakrájíme na kostičky - asi 3 nožičky. Párky mohou být pálivé, ale nemusí. Čerstvou slovenskou pálivou papriku nakrájíme na kousky
Uvařenou rýži dáme do pekáčku a potom přidáme slovenskou pálivou papriku a párky. Přidáme ještě mleté maso - jen trochu kvůli chuti, mraženou zeleninu a promícháme. Nakonec si v hrnečku rozkvedláme vejce se solí a zalijeme s ním naše rizoto a promícháme
Rizoto dáme zapéct na 10 minut do trouby předehřáté asi na 150 °C. Záleží na typu trouby, jak vám peče rychle
Pálivé rizoto podáváme jako výborný oběd nebo večeři.