Čokoládový moučník s mandlemi recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
200 g máslo
4 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
1 dl med
3 dl cukr krupice
1 lžíce vanilkový cukr
3 dl hladká mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
2 dl drcené mandle

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dortovou formu o průměru asi 24 cm (nejlépe s odnímatelným dnem) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou

  2. Na mírném plameni rozehřejeme máslo. Vejce vyšleháme s cukrem a medem. Zvlášť smícháme mouku, prášek do pečiva, špetku soli, vanilkový cukr a kakao. Vše přimícháme k vaječné směsi a nakonec zašleháme i máslo. Mandličky nasekáme a vmícháme do těsta jako poslední

  3. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 30 minut, hotový moučník by měl být uvnitř trochu lepkavý

  4. Čokoládový moučník s mandlemi necháme vychladnout a poté jej vložíme na 45 minut do mrazničky. Po vyjmutí ihned podáváme. Moučník podáváme řádně vychlazený, nikoli však mražený. Skladujeme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!