Naše kuře na paprice recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 ks cibule
2 lžíce smetana
1 dl voda
1 kg kuře
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
1 lžíce mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, opláchneme a ve vodě uvaříme doměkka. Podle chuti můžeme přidat i koření a sůl. Měkké kuře vytáhneme, necháme vystydnout a následně maso obereme. Vývar přecedíme a dáme stranou

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli osmažíme dozlatova. Přidáme sladkou a pálivou papriku, velice lehce ji orestujeme asi jen 10 - 20 vteřin a přilijeme nachystaný vývar. Základ přivedeme k varu, necháme chvíli povařit na mírném ohni asi 5 min. Pokud máme radši hustší omáčky. Smícháme vodu s hladkou moukou, aby vznikla řidší kaše. Tu pak nalijete do omáčky. Nakonec do ní přidáme kousky masa a necháme je provařit

  3. Zahustíme smetanou na šlehání. A hned vypneme sporák

  4. Hotovou omáčku podáváme s masem, houskovým knedlíkem nebo bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!