Vepřové plátky s ananasem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 100 - 150 ml vývar 3 lžíce solamyl 4 lžíce hladká mouka 1/2 lžičky kari koření 4 plátky kompotovaný ananas mletý černý pepř 4 plátky vepřová kotleta bez kosti 2,5 lžíce japonská omáčka Tamari bio 100 ml konzumní pivo
Postup Vepřové plátky s ananasem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Kolečka ananasu necháme okapat. Z mouky, solamylu, japonské omáčky, piva, kari koření a vývaru umícháme řidší těstíčko, do kterého maso asi na hodinu naložíme
Na rozehřátem oleji osmažíme maso z obou stran dorůžova. Pak ho necháme na ubrousku okapat a uchováme v teple. Do zbývajícího těstíčka namáčíme okapaná kolečka ananasu a zlehka osmažíme na výpeku po kotletách
Vepřové smažené plátky rozdělíme na porce, poklademe ananasem, přelijeme výpekem a ihned podáváme. Vepřové plátky s ananasem podáváme s bramborem.