Čerstvý jablkový kompot recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 ks skořice
5 ks jablko
6 ks hřebíček
mletá skořice
citronová šťáva
třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek

  2. Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat

  3. Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!