Čerstvý jablkový kompot recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 ks skořice 5 ks jablko 6 ks hřebíček mletá skořice citronová šťáva třtinový cukr
Postup Čerstvý jablkový kompot
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a očistíme jablka, nakrájíme je na měsíčky, vložíme do menšího hrnce a zalijeme vodou. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme celou skořici i trochu mleté, hřebíčky a cukr podle kyselosti jablek
Jablka vaříme pozvolna cca 5 minut, jen do změknutí, zbytečně však nerozvařovat
Čerstvý jablkový kompot podáváme v miskách včetně šťávy, buď jako kompot k hlavnímu jídlu, ale klidně i jako ovocný dezert. V druhém případě můžeme ještě vylepšit kopečkem zmrzliny či domácí šlehačkou.