Vepřové medailonky s melounem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
60 g parmazán
600 g vepřová panenka
100 g parmská šunka
mletý čtyřbarevný pepř
1/2 ks meloun Cantaloupe

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky asi 3 - 3,5 cm silné. Meloun rozkrojíme, zbavíme jadérek a oloupeme. Z části dužiny si nakrájíme hranolky dlouhé asi 3 cm (těmi budeme medailonky plnit) a obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Zbývající meloun nakrájíme na plátky silné asi 2 cm

  2. Maso rukou zlehka naklepeme, opepříme a střed protneme hranolkem z melounu. Po obvodu maso ovineme plátkem sušené šunky a zajistíme párátkem

  3. Medailonky opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak je přendáme do pekáčku a zakryté necháme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dopékat

  4. Mezitím na oleji s máslem necháme zkaramelizovat plátky melounu, který ještě horký posypeme parmazánem

  5. Vepřové medailonky s parmskou šunkou rozdělíme na porce, obložíme teplým melounem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!