Vepřové medailonky s melounem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 60 g parmazán 600 g vepřová panenka 100 g parmská šunka mletý čtyřbarevný pepř 1/2 ks meloun Cantaloupe
Postup Vepřové medailonky s melounem
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na špalíky asi 3 - 3,5 cm silné. Meloun rozkrojíme, zbavíme jadérek a oloupeme. Z části dužiny si nakrájíme hranolky dlouhé asi 3 cm (těmi budeme medailonky plnit) a obalíme je v nastrouhaném parmazánu. Zbývající meloun nakrájíme na plátky silné asi 2 cm
Maso rukou zlehka naklepeme, opepříme a střed protneme hranolkem z melounu. Po obvodu maso ovineme plátkem sušené šunky a zajistíme párátkem
Medailonky opečeme zprudka po obou stranách na oleji. Pak je přendáme do pekáčku a zakryté necháme v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut dopékat
Mezitím na oleji s máslem necháme zkaramelizovat plátky melounu, který ještě horký posypeme parmazánem
Vepřové medailonky s parmskou šunkou rozdělíme na porce, obložíme teplým melounem a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory připravené na oblíbený způsob.