Hrachovka z papiňáku recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 l voda 1 ks bylinky 2 ks bobkový list 50 ml smetana ke šlehání 4 kuličky celý černý pepř 4 kuličky celé nové koření 500 g celý zelený hrách
Postup Hrachovka z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Zelený suchý hrách den předem namočíme do vody
Před vařením hrách slijeme a dáme vařit i s kořením asi na 1 hodinu do papiňáku. Používám vývar z uzeného, vodu po ohřátí klobásek a párků, nebo jen čistou vodu
Po uvaření vyjmeme koření a hrachovku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hrachovka z papiňáku se může i propasírovat, ale je to pracnější. Pak stačí jen hrachovku dochutit a zjemnit smetanou. Můžeme přidat i bylinky podle chuti
Hrachovku z papiňáku doporučuji podávat s opečeným chlebem nebo toasty. Je opravdu výborná.