Hrachovka z papiňáku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 l voda
1 ks bylinky
2 ks bobkový list
50 ml smetana ke šlehání
4 kuličky celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření
500 g celý zelený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Zelený suchý hrách den předem namočíme do vody

  2. Před vařením hrách slijeme a dáme vařit i s kořením asi na 1 hodinu do papiňáku. Používám vývar z uzeného, vodu po ohřátí klobásek a párků, nebo jen čistou vodu

  3. Po uvaření vyjmeme koření a hrachovku rozmixujeme tyčovým mixérem. Hrachovka z papiňáku se může i propasírovat, ale je to pracnější. Pak stačí jen hrachovku dochutit a zjemnit smetanou. Můžeme přidat i bylinky podle chuti

  4. Hrachovku z papiňáku doporučuji podávat s opečeným chlebem nebo toasty. Je opravdu výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!