Hrachovo-uzená polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks mrkev
1/2 ks petržel
2 - 3 ks bobkový list
200 g mražený hrášek
5 kuliček celý černý pepř
1 ks stonek řapíkatého celeru
600 g uzená krkovice
300 g sušený zelený hrách

Postup přípravy receptu

  1. Hrách namočíme přes noc do vody. Cibuli, česnek, mrkev a petržel oloupeme. Řapíkatý celer nakrájíme na kousky

  2. Uzenou krkovici očistíme a vložíme asi do 2 litrů studené vody. Přidáme namočený hrách, cibuli, stroužky česneku, celer, mrkev, petržel a bobkové listy. Zvolna vaříme asi 1 a půl hodiny, dokud maso nezměkne

  3. Pak z polévky vyjmeme měkkou krkovici, kterou nakrájíme na drobné kousky. Z vývaru odstraníme vylouhované bobkové listy a přisypeme mražený hrášek. Vše ještě 5 minut povaříme, podle potřeby osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Polévku rozmixujeme dohladka, prohřejeme a zjemníme máslem

  4. Nakrájené maso rozdělíme na talíře, přelijeme krémovou hrachovo-uzenou polévkou a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!