Snadná foccacia recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička sůl
2 špetky sůl
6 lžic voda
250 ml voda
25 g droždí
6 lžic olivový olej
400 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, vlažné vody a lžičky cukru připravíme kvásek. Dále si připravíme emulzi. Šest lžic vody promícháme se šesti lžícemi oleje a dvěma špetkami soli

  2. Mouku promícháme s vyběhnutým kváskem a zbytkem vlažné vody promíchané se solí. Těsto nám vznikne více měkké

  3. Pekáček (kulatou formu s průměrem asi 32 cm) vymažeme olejem. Do vymazané formy přendáme těsto, které rukama natáhneme do všech stran a necháme vykynout alespoň hodinu

  4. Na vykynuté těsto uděláme bříšky prstů důlky. Těsto posypeme hrubou solí a potřeme částí emulze, kterou jsme si předem připravili

  5. Foccaciu pečeme asi 10 minut v troubě předem rozehřáté na 200 °C. Poté zalijeme zbytkem emulze a dopékáme asi dalších 15 minut dozlatova

  6. Snadnou foccaciu podáváme překrojenou se salámem, ale je výborná i samotná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!