Snadná foccacia recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička sůl 2 špetky sůl 6 lžic voda 250 ml voda 25 g droždí 6 lžic olivový olej 400 g hladká mouka
Postup Snadná foccacia
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, vlažné vody a lžičky cukru připravíme kvásek. Dále si připravíme emulzi. Šest lžic vody promícháme se šesti lžícemi oleje a dvěma špetkami soli
Mouku promícháme s vyběhnutým kváskem a zbytkem vlažné vody promíchané se solí. Těsto nám vznikne více měkké
Pekáček (kulatou formu s průměrem asi 32 cm) vymažeme olejem. Do vymazané formy přendáme těsto, které rukama natáhneme do všech stran a necháme vykynout alespoň hodinu
Na vykynuté těsto uděláme bříšky prstů důlky. Těsto posypeme hrubou solí a potřeme částí emulze, kterou jsme si předem připravili
Foccaciu pečeme asi 10 minut v troubě předem rozehřáté na 200 °C. Poté zalijeme zbytkem emulze a dopékáme asi dalších 15 minut dozlatova
Snadnou foccaciu podáváme překrojenou se salámem, ale je výborná i samotná.