Vepřové plátky pod ananasem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 dl olivový olej 2 lžíce olej na smažení 4 plátky vepřové maso mletý černý pepř 1 lžíce koření na pečená masa provensálské koření (tymián) 1 konzerva kompotovaný ananas (plátky)
Postup Vepřové plátky pod ananasem
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a okořeníme kořením na pečená masa. Plátky vložíme do misky a zalijeme olivovým olejem. Necháme proležet do dalšího dne
Na rozehřátý olej vložíme připravené maso a opečeme z obou stran. Pak posypeme provensálským kořením nebo alespoň tymiánem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme, dokud není maso měkké
Před dokončením na maso poklademe plátky ananasu a podlijeme šťávou z kompotu. Necháme asi 10 minut prohřát a podáváme. Štávu můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vodě
Hotové vepřové ihned podáváme.Vhodné jsou různé bramborové přílohy jako vařené brambory, bramboráčky, krokety, ale i rýže. Přílohu přeléváme omáčkou z výpeku.