Vepřové plátky pod ananasem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 dl olivový olej
2 lžíce olej na smažení
4 plátky vepřové maso
mletý černý pepř
1 lžíce koření na pečená masa
provensálské koření (tymián)
1 konzerva kompotovaný ananas (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a okořeníme kořením na pečená masa. Plátky vložíme do misky a zalijeme olivovým olejem. Necháme proležet do dalšího dne

  2. Na rozehřátý olej vložíme připravené maso a opečeme z obou stran. Pak posypeme provensálským kořením nebo alespoň tymiánem, osolíme, opepříme, přikryjeme poklicí a pečeme, dokud není maso měkké

  3. Před dokončením na maso poklademe plátky ananasu a podlijeme šťávou z kompotu. Necháme asi 10 minut prohřát a podáváme. Štávu můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše vodě

  4. Hotové vepřové ihned podáváme.Vhodné jsou různé bramborové přílohy jako vařené brambory, bramboráčky, krokety, ale i rýže. Přílohu přeléváme omáčkou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!