Naše výborná česnečka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
4 ks brambory
majoránka
kmín
2 l voda
2 lžíce hladká mouka
1 kostka Masox
mletý černý pepř
2 plátky tvrdší chléb

Postup přípravy receptu

  1. Starší chléb nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme na pánvi dozlatova na troše oleje nebo másla. Opékáme za stálého míchání, téměř za sucha

  2. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme růžovou jíšku. Necháme ji vychladnout

  3. Brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů osolené vody. Do vody prolisujeme i všechny stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou.Když už jsou téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu. Pak masový vývar nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory

  4. Do polévky vmícháme vychladlou jíšku, krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.Česnečku opepříme, dochutíme majoránkou, případně můžeme přidat i trochu polévkového koření maggi

  5. Česnečku podáváme horkou, sypeme do ní osmažené kousky chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!