Naše výborná česnečka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl 2 ks vejce 2 lžíce máslo 4 ks brambory majoránka kmín 2 l voda 2 lžíce hladká mouka 1 kostka Masox mletý černý pepř 2 plátky tvrdší chléb
Postup Naše výborná česnečka
Postup přípravy receptu
-
Starší chléb nakrájíme na malé kostičky a ty opečeme na pánvi dozlatova na troše oleje nebo másla. Opékáme za stálého míchání, téměř za sucha
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a osmažíme růžovou jíšku. Necháme ji vychladnout
Brambory a česnek oloupeme. Brambory nakrájíme na kostičky a nasypeme do 2 litrů osolené vody. Do vody prolisujeme i všechny stroužky česneku, přidáme špetku kmínu a dáme vařit. Vaříme dokud brambory nezměknou.Když už jsou téměř měkké, odebereme do hrnku trochu horkého vývaru a rozpustíme v něm kostku masoxu. Pak masový vývar nalijeme zpátky do hrnce a dovaříme s brambory
Do polévky vmícháme vychladlou jíšku, krátce povaříme. Nakonec do česnečky rozklepneme dvě vajíčka a za stálého míchání je necháme v polévce srazit.Česnečku opepříme, dochutíme majoránkou, případně můžeme přidat i trochu polévkového koření maggi
Česnečku podáváme horkou, sypeme do ní osmažené kousky chleba.