Chlebový šnek po italsku recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 8 stroužků česnek sůl sůl 1 ks vejce 3 ks cibule 4 lžíce olivový olej olivový olej 500 g hladká mouka 100 g zelené olivy 1 ks žlutá paprika 300 ml vlažná voda čerstvá bazalka sladký kečup mletý černý pepř 1 kostka čerstvé droždí 4 ks bílá kapie 100 g nakládaná sušená rajčata
Postup Chlebový šnek po italsku
Postup přípravy receptu
-
Droždí rozmícháme s vlažnou vodou. Mouku prosejeme a promícháme se solí. Potom mouku promícháme s olejem a rozmíchaným droždím. Vše propracujeme v hladké těsto, které necháme asi půl hodiny kynout. Po této době opět těsto "srazíme", tedy řádně prohněteme a necháme opět půl hodiny kynout
Mezitím si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na nudličky. Nakládaná sušená rajčata a olivy necháme okapat a potom je jemně usekáme
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Vmícháme papriky, žampiony, olivy a sušená rajčata. Vše krátce podusíme, osolíme, opepříme a směs necháme vychladnout
Z vykynutého těsta, na pomoučněném vále, vypracujeme plát dlouhý asi 110 cm a široký 17 cm. Těsto potřeme kečupem a posypeme usekanou bazalkou. Do středu těsta rozložíme vychladlou náplň a potom vše srolujeme do dlouhého "hada"
Plech vyložíme pečícím papírem a naplněné těsto tvarujeme od středu do tvaru "šneka". Chleba potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C. Jakmile těsto vyběhne, teplotu snížíme a dopečeme dozlatova. Propečení zjistíme pomocí špejle
Chlebového šneka po italsku můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k nejrůznějším masovým minutkám jako jsou ryby či steaky.