Jablkové kouzlo recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

3 ks vejce
3 ks jablko
120 g cukr krupice
2 lžíce cukr moučka
mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
tuk na vymazání
500 ml smetana ke šlehání
0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva
2 balíčky ztužovač šlehačky
mouka na vysypání
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
120 g polohrubá výběrová mouka
500 ml jablečná štáva

Postup přípravy receptu

  1. Z vajec, cukru, polohrubé mouky a kypřicího prášku připravíme těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy

  2. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C

  3. Půl litru šťávy z jablek uvaříme společně se 2 vanilkovými pudinky, trochou cukru moučka a 1 vanilkovým cukrem. Cukru dáme podle chuti asi tak 2 lžíce. Když máme uvařenou hustou kaši, vmícháme 3 nastrouhaná jablka. Vše promícháme, ještě spolu lehce provaříme asi 3 minuty a necháme lehce vychladnout

  4. Ještě vlažný krém navrstvíme na vychladlý piškot. Na ozdobu si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se 2 ztužovači šlehačky a posypeme mletou skořicí

  5. Jablkové kouzlo podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!