Jablkové kouzlo recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 3 ks vejce 3 ks jablko 120 g cukr krupice 2 lžíce cukr moučka mletá skořice 1 balíček vanilkový cukr tuk na vymazání 500 ml smetana ke šlehání 0,5 balíčků kypřící prášek do pečiva 2 balíčky ztužovač šlehačky mouka na vysypání 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek 120 g polohrubá výběrová mouka 500 ml jablečná štáva
Postup Jablkové kouzlo
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, cukru, polohrubé mouky a kypřicího prášku připravíme těsto, které nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové formy
Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 200 - 220 °C
Půl litru šťávy z jablek uvaříme společně se 2 vanilkovými pudinky, trochou cukru moučka a 1 vanilkovým cukrem. Cukru dáme podle chuti asi tak 2 lžíce. Když máme uvařenou hustou kaši, vmícháme 3 nastrouhaná jablka. Vše promícháme, ještě spolu lehce provaříme asi 3 minuty a necháme lehce vychladnout
Ještě vlažný krém navrstvíme na vychladlý piškot. Na ozdobu si vyšleháme 2 smetany ke šlehání společně se 2 ztužovači šlehačky a posypeme mletou skořicí
Jablkové kouzlo podáváme jako lahodný moučník k různým příležitostem.