Jablkové hrudky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- máslo 1 lžička skořice kakao 500 g jablko cukr moučka 2 lžičky vanilkový cukr hladká mouka 300 g hrubá mouka 2 lžíce citronová šťáva
Postup Jablkové hrudky
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme a nastrouháme. Dáme do mísy, kde jablka zasypeme hrubou moukou. Přidáme mletou skořici a vanilkový cukr. Směs necháme dvě hodiny odležet. Po dvou hodinách přidáme ke směsi vejce a šťávu z citronu
Ve větším hrnci dáme vařit vodu. Z připravené směsi tvoříme lžičkou hrudky, které obalujeme v hladké mouce a házíme do jemně vroucí vody. Když všechny hrudky vyplavou, scedíme je a necháme okapat
V malém kastrůlku si zpěníme máslo
Připravené jablkové hrudky dáme na talíř, polijeme máslem, posypeme cukrem, kakaem a můžeme podávat.