Pečená podzimní zelenina recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks cuketa 1 lžíce libeček grilovací koření olivový olej 2 ks červená paprika 1 svazek jarní cibulka 1 lžička mletá sladká paprika mletý barevný pepř bylinková sůl 1/2 ks dýně hokaido
Postup Pečená podzimní zelenina
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškerou zeleninu. Mladou menší cuketu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dýni hokaido (také menší) rozkrojíme, vydlabeme semínka a použijeme jednu půlku, kterou rozkrájíme na plátky. Jarní cibulku (celý svazek) omyjeme, odstraníme kořínky a nakrájíme na kolečka i s natí. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na nudličky
Velký plech vymažeme olejem. Střídavě poklademe veškerou zeleninu. Zasypeme bylinkovou solí, mletým pepřem, libečkem a mletou sladkou paprikou. Podle chuti můžeme přidat i trochu grilovacího koření. Znovu trochu poklapeme olejem, ale nepřeháníme to
Troubu rozehřejeme na 180 °C, plech vložíme do trouby a pečeme zhruba 30 minut. Občas zeleninu promícháme, aby byla opečená ze všech stran
Pečenou podzimní zeleninu podáváme teplou. Lze podávat jako hlavní chod a přílohu.