Cuketa v krnovském těstíčku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 lžička sůl 2 ks vejce 150 ml mléko 1 ks cuketa 1 lžička koření gyros olej na smažení 2 špetky kypřící prášek do pečiva 100 ml minerální voda 4 lžíce celozrnná pšeničná mouka 2 lžičky koření adžika 4 lžíce směs bramborové knedlíky v prášku
Postup Cuketa v krnovském těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme, osušíme a nakrájíme asi na půl centimetru silná kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme
Na těstíčko rozšleháme vejce s kořením adžika, gyros kořením, solí, mlékem, prolisovaným česnekem, minerálkou, vrchovatými lžícemi celozrnné mouky, směsi na bramborové knedlíky v prášku a práškem do pečiva. Minerálku můžeme obměnit světlým pivem
Kolečka cukety protáhneme v těstíčku a usmažíme z obou stran v rozpáleném oleji
Cuketu v krnovském těstíčku podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou nebo salátem.