Cuketa se sekanými rajčaty recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr 2 stroužky česnek sůl tymián bazalka 50 g hermelín 3 lžíce olivový olej mletý černý pepř 1 ks středně velká cuketa 1 plechovka nakládaná sekaná rajčata
Postup Cuketa se sekanými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 200 °C
Cuketu nakrájíme na plátky, plátky lehce posolíme a necháme 10 minut vypotit. Přebytečnou tekutinu setřeme papírovým ubrouskem. Mezitím si nakrájíme česnek na plátky a krátce jej orestujeme na trošce olivového oleje, ideálně na celokovové pánvi. Přidáme cukety a několik minut je prohříváme. Následně vlijeme konzervovaná rajčata, přidáme bazalku a tymián, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Směs můžeme dozdobit plátky sýra, například hermelínem
Pánev přeneseme do vyhřáté trouby a nastavíme funkci grilování. Směs takto zapékáme asi deset minut
Následně cuketu se sekanými rajčaty podáváme s bílým chlebem či ciabattou.