Pečená pražma recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce vývar 1 lžíce olivový olej 1/2 kelímku zakysaná smetana 1 špetka drcený kmín 1 špetka sušený tymián mletý černý pepř máslo na vymazání 1 lžička dijónská hořčice 500 g mražená pražma modravá
Postup Pečená pražma
Postup přípravy receptu
-
Ryby necháme rozmrazit. Potom je očistíme, omyjeme a osušíme. Troubu necháme předehřát na 200 °C
Mezitím si připravíme zálivku. Zakysanou smetanu promícháme s olejem, vývarem, hořčicí, tymiánem a drceným kmínem
Celé ryby i dutinu břišní ochutíme solí a mletým pepřem. Ryby vložíme do pekáčku vymazaného máslem, přelijeme zálivkou a pečeme v horké troubě dorůžova. To trvá přibližně 20 - 25 minut
Upečenou rybu rozdělíme na porce, přelijeme vypečenou šťávou. Pečená pražma nejlépe chutná s vařeným nebo pečeným bramborem a čerstvou zeleninou.