Vepřová plec v zelí recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
1 - 2 lžíce olej
sůl
2 ks cibule
1 kostka masox
hladká mouka
500 g vepřová plec
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
500 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli na drobné kostičky. Zelí scedíme a překrájíme

  2. Cibuli osmahneme dozlatova na oleji, zasypeme paprikou a rychle promícháme. Přidáme maso, kostku bujonu, bohatě opepříme a podlijeme vodou. Dusíme téměř doměkka. Přidáme zelí a dusíme, až je zelí i maso měkké. Poté jen jemně zaprášíme hladkou moukou a provaříme, aby vymizela moučná chuť. Podle chuti ještě osolíme (většinou není potřeba). Pokud je zelí příliš kyselé, přidáme lžičku cukru

  3. Vepřovou plec v zelí podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem nebo jen krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!