Brambory zapékané s brynzou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
máslo
800 g brambory
200 - 250 g brynza
provensálské koření
čerstvý tymián
drcený bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory kartáčkem pořádně očistíme pod tekoucí vodou a odkrojíme nepěkné části. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladnout

  2. Uvařené brambory nakrájíme na pravidelné plátky (kolečka), prosypeme oblíbeným kořením či bylinkami. Můžeme to udělat hned nebo při jednotlivém vrstvení. Brambory rozdělíme na tři části - vrstvy. Z koření jsem použila čerstvý tymián, drcený bílý pepř, ale doporučuji i bylinkové směsi jako provensálské koření

  3. Pekáček vymažeme olivovým olejem a poklademe první vrstvu brambor, na to rozdrobíme půlku brynzy, na to opět brambory, brynza, ale tentokrát přidáme i pár tenkých plátků másla. Jako horní vrstvu dáme brambory, potřeme rozpuštěným máslem a znovu posypeme použitým kořením

  4. Brambory s brynzou zapékáme dozlatova a podáváme jako hlavní chod jen se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!