Brambory zapékané s brynzou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl máslo 800 g brambory 200 - 250 g brynza provensálské koření čerstvý tymián drcený bílý pepř
Postup Brambory zapékané s brynzou
Postup přípravy receptu
-
Brambory kartáčkem pořádně očistíme pod tekoucí vodou a odkrojíme nepěkné části. Uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme vychladnout
Uvařené brambory nakrájíme na pravidelné plátky (kolečka), prosypeme oblíbeným kořením či bylinkami. Můžeme to udělat hned nebo při jednotlivém vrstvení. Brambory rozdělíme na tři části - vrstvy. Z koření jsem použila čerstvý tymián, drcený bílý pepř, ale doporučuji i bylinkové směsi jako provensálské koření
Pekáček vymažeme olivovým olejem a poklademe první vrstvu brambor, na to rozdrobíme půlku brynzy, na to opět brambory, brynza, ale tentokrát přidáme i pár tenkých plátků másla. Jako horní vrstvu dáme brambory, potřeme rozpuštěným máslem a znovu posypeme použitým kořením
Brambory s brynzou zapékáme dozlatova a podáváme jako hlavní chod jen se zeleninovým salátem.