Krémová kuřecí polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl máslo 150 ml smetana 250 ml bílé víno 1,5 l kuřecí vývar 200 g kuřecí prsa mletý pepř 2 hrstě kořenová zelenina
Postup Krémová kuřecí polévka
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Množství a druh zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti. Zeleninu vložíme na rozpuštěné máslo a podusíme. Přidáme víno, kuřecí vývar a 25 minut povaříme
Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na maličké plátky, kostky či nudličky. Maso osolíme a také opečeme na másle a uchováme v teple
Vývar se zeleninou odstavíme z ohně, zeleninu propasírujeme, do polévky vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme
Krémovou kuřecí polévku rozlijeme do talířů, doplníme kousky masa a ihned podáváme. Zdobíme zelenou bylinkou
Foto: Shutterstock.com