Domácí chléb podle Oly recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

3 lžičky sůl
3 lžičky kmín
3 hrnky voda
3 hrnky hladká mouka
1 balíček sušené droždí
3 hrnky chlebová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Obě mouky, sůl, kmín a droždí smícháme v dostatečně velké míse (bereme ohled na kynutí), přelijeme vodou a vypracujeme těsto, které necháme 6 hodin kynout

  2. Těsto potom vyklopíme do vyššího pekáče, který jsme si předem ohřáli. Pokud nemáte pekáč s nepřilnavým dnem, doporučuji pekáč vymazat tukem a vysypat moukou

  3. Pekáč přiklopíme vrchním dílem a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Přiklopené pečeme 1/2 hodiny, poté sundáme vrchní díl a domácí chléb dopékáme ještě 1/4 hodiny

  4. Domácí chléb podle Oly je chuťově vynikající a vzhledově velmi pěkný

  5. .


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!