Krémová kmínová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks vejce
máslo
1,5 l voda
chléb
3 lžíce hladká mouka
petrželová nať
1 kostka bujon
3 lžíce celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme mouku smíchanou s kmínem a na sucho opražíme. Když začne mírně hnědnout, přidáme kostku másla. Máslo necháme rozpustit a rozmícháme. Ihned zalijeme vodou, do které vhodíme kostku bujonu. Za občasného míchání přivedeme k mírnému varu a vaříme asi 20 minut. Poté polévku přecedíme přes hustý cedník

  2. Do hrníčku rozklepneme vajíčko, zalijeme naběračkou horké polévky, rozkvedláme a vrátíme zpět do polévky. Polévku už nevaříme, pouze ji ochutíme solí, polévkovým kořením a přidáme nasekanou petržel. Pokud v této chvíli potřebujeme polévku rozředit, děláme to převařenou horkou vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne kašovitá

  3. Jako vložku jsem do krémové kmínové polévky použil na oleji osmažené kostičky chleba - naše děti jim říkají žabky. Ale dovedu si představit i jinou nebo žádnou vložku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!