Krémová kmínová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce máslo 1,5 l voda chléb 3 lžíce hladká mouka petrželová nať 1 kostka bujon 3 lžíce celý kmín
Postup Krémová kmínová polévka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme mouku smíchanou s kmínem a na sucho opražíme. Když začne mírně hnědnout, přidáme kostku másla. Máslo necháme rozpustit a rozmícháme. Ihned zalijeme vodou, do které vhodíme kostku bujonu. Za občasného míchání přivedeme k mírnému varu a vaříme asi 20 minut. Poté polévku přecedíme přes hustý cedník
Do hrníčku rozklepneme vajíčko, zalijeme naběračkou horké polévky, rozkvedláme a vrátíme zpět do polévky. Polévku už nevaříme, pouze ji ochutíme solí, polévkovým kořením a přidáme nasekanou petržel. Pokud v této chvíli potřebujeme polévku rozředit, děláme to převařenou horkou vodou. Polévka by měla být krémová, ale ne kašovitá
Jako vložku jsem do krémové kmínové polévky použil na oleji osmažené kostičky chleba - naše děti jim říkají žabky. Ale dovedu si představit i jinou nebo žádnou vložku.