Kompotová buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/8 l olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
400 g polohrubá mouka
1 sklenice kompotované ovoce
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Olej, vejce, vanilkový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem

  2. Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. Dvě minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Okraje buchty odstoupí od krajů plechu

  4. Před podáváním můžeme pocukrovat - záleží na sladkosti kompotu

  5. Pokud máme kompotované ovoce větší (broskve, hrušky, jablka), je dobré jednotlivé kousky nakrájet. Nejvhodnější jsou třešně, višně, dýně a meruňky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!