Kompotová buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1/8 l olej 3 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 250 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 400 g polohrubá mouka 1 sklenice kompotované ovoce olej na vymazání polohrubá mouka na vysypání
Postup Kompotová buchta
Postup přípravy receptu
-
Olej, vejce, vanilkový cukr a cukr šleháme 7 minut elektrickým šlehačem
Potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a celý kompot i se šťávou. Dvě minuty mícháme a nalijeme na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Okraje buchty odstoupí od krajů plechu
Před podáváním můžeme pocukrovat - záleží na sladkosti kompotu
Pokud máme kompotované ovoce větší (broskve, hrušky, jablka), je dobré jednotlivé kousky nakrájet. Nejvhodnější jsou třešně, višně, dýně a meruňky.