Steaky z tuňáka se salátem z pečených brambor recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
400 g brambory
3 lžíce majonéza
citron
4 plátky tuňák
1 ks šalotka
pepř
2 dl olivový olej
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme předem ve slupce, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky a opečeme na horkém oleji do zlatohněda. Opečené brambory přesypeme do mísy, přidáme nasekanou šalotku, nasekanou cibulovou nať, sůl a špetku pepře. Nakonec přidáme 2 lžíce majonézy

  2. Plátky tuňáka opepříme a osolíme. Na pánev rozprostřeme kolečko pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřeme. Tuňáka zprudka opečeme z každé strany asi jednu minutu. Po upečení necháme tuňáka několik minut odpočinout na vyhřátém talíři

  3. Na talíře nejprve naservírujeme salát z pečených brambor. Steaky z tuňáka rozkrojíme zešikma a rozložíme na salát. Tuňáka ještě zlehka zakapeme citronovou šťávou

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!