Steaky z tuňáka se salátem z pečených brambor recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 400 g brambory 3 lžíce majonéza citron 4 plátky tuňák 1 ks šalotka pepř 2 dl olivový olej cibulová nať
Postup Steaky z tuňáka se salátem z pečených brambor
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme předem ve slupce, vychladlé oloupeme, nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky a opečeme na horkém oleji do zlatohněda. Opečené brambory přesypeme do mísy, přidáme nasekanou šalotku, nasekanou cibulovou nať, sůl a špetku pepře. Nakonec přidáme 2 lžíce majonézy
Plátky tuňáka opepříme a osolíme. Na pánev rozprostřeme kolečko pečícího papíru, zakapeme olivovým olejem a rozehřeme. Tuňáka zprudka opečeme z každé strany asi jednu minutu. Po upečení necháme tuňáka několik minut odpočinout na vyhřátém talíři
Na talíře nejprve naservírujeme salát z pečených brambor. Steaky z tuňáka rozkrojíme zešikma a rozložíme na salát. Tuňáka ještě zlehka zakapeme citronovou šťávou
Foto: Shutterstock.com