Vepřové steaky s rukolovým krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 200 ml smetana 1 balíček rukola chilli koření mletý čený pepř 600 g vepřové kotletky bez kosti
Postup Vepřové steaky s rukolovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, zlehka naklepeme, potřeme olejem, osolíme, opepříme, dochutíme chilli kořením a necháme v chladu asi 3 hodiny rozležet. Oloupaný česnek prolisujeme a omytou rukolu necháme osušit
Odležené kotletky zprudka opečeme na oleji, pak je zabalíme do alobalu a uchováme na teple. Do výpeku vmícháme listy rukoly, které necháme zavadnout, vše zalijeme smetanou, přidáme česnek, sůl a pepř. Směs krátce povaříme a ještě teplou rozmixujeme dohladka
Vepřové steaky rozdělíme na porce, přelijeme teplým rukolovým krémem a podáváme s opečeným nebo vařeným bramborem.