Zelná polévka s kedlubnou a paprikou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 3 lžíce olej sůl 1 l vývar 2 lžíce máslo 4 ks brambory 250 ml smetana 1/2 ks kedlubna 3 - 4 lžíce hladká mouka 1 ks červená paprika petrželová nať drcený kmín 1 ks červená cibule mletý černý pepř 1 - 2 snítky čerstvý libeček 1/4 hlávky malé čerstvé bílé zelí
Postup Zelná polévka s kedlubnou a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Zelí očistíme a nakrouháme. Oloupanou cibuli a česnek usekáme nahrubo. Kedlubnu zbavíme slupky a nakrájíme na nudličky. Papriku omyjeme, očistíme od jadérek a nakrájíme na proužky. Oloupané syrové brambory rozkrojíme na čtvrtiny
Na rozehřátém oleji s máslem necháme zpěnit cibuli a česnek. Přidáme hladkou mouku a vše restujeme ještě asi 2 minuty. Takto připravenou jíšku rozředíme vývarem, vložíme brambory, zelí, kedlubnu, papriku a snítku libečku. Vše ochutíme kmínem, opepříme a zakryté zvolna uvaříme doměkka. Nakonec polévku zjemníme smetanou, krátce necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a usekanou petrželkou
Jemnou zelnou polévku s kedlubnou a červenou paprikou podáváme s pečivem.