Zelná polévka s klobásou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks brambory
2 lžíce sádlo
1 l voda
3 listy bobkový list
3 lžíce hladká mouka
zakysaná smetana
10 kuliček celý pepř
10 dkg uzená slanina
2 balíčky zeleninový bujón
1 lžíce mletá sladká paprika
200 g kysané zelí
100 g papriková klobása

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si nakrájíme brambory a slaninu na malé kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka

  2. Slaninu nakrájenou na malé kostičky opražíme na sádle a zasypeme moukou. Dále vše necháme minutu pražit a přisypeme sladkou paprikou. Po 1/2 minutě zalijeme litrem studené vody. Přidáme 2 zeleninové gelové bujony a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a nakládané zelí, které předtím propláchneme, aby nebylo tak kyselé. Ochutíme 10 kuličkami černého pepře a 3 bobkovými listy

  3. Zelnou polévku vaříme, až brambory změknou, asi 15 minut. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a vaříme dalších 5 - 7 minut. Podle chuti přidáme sůl, ale obvykle je bujon tak slaný, že to není potřeba. Při podávání můžeme do zelné polévky přidat lžíci zakysané smetany

  4. Zelnou polévku s klobásou podáváme s čerstvým selským chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!