Zelná polévka s klobásou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks brambory 2 lžíce sádlo 1 l voda 3 listy bobkový list 3 lžíce hladká mouka zakysaná smetana 10 kuliček celý pepř 10 dkg uzená slanina 2 balíčky zeleninový bujón 1 lžíce mletá sladká paprika 200 g kysané zelí 100 g papriková klobása
Postup Zelná polévka s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme brambory a slaninu na malé kostičky, klobásu nakrájíme na kolečka
Slaninu nakrájenou na malé kostičky opražíme na sádle a zasypeme moukou. Dále vše necháme minutu pražit a přisypeme sladkou paprikou. Po 1/2 minutě zalijeme litrem studené vody. Přidáme 2 zeleninové gelové bujony a přidáme na malé kostičky nakrájené brambory a nakládané zelí, které předtím propláchneme, aby nebylo tak kyselé. Ochutíme 10 kuličkami černého pepře a 3 bobkovými listy
Zelnou polévku vaříme, až brambory změknou, asi 15 minut. Pak přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a vaříme dalších 5 - 7 minut. Podle chuti přidáme sůl, ale obvykle je bujon tak slaný, že to není potřeba. Při podávání můžeme do zelné polévky přidat lžíci zakysané smetany
Zelnou polévku s klobásou podáváme s čerstvým selským chlebem.