Buchty chytrého Honzy recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 ks vejce
100 g máslo
100 g máslo
2 lžíce rum
2 lžíce rum
1 dl rum
1 lžíce rozinky
1 kostka droždí
300 g cukr krupice
60 g cukr moučka
2 lžíce cukr moučka
1 kg hladká mouka
200 g měkký tvaroh
1 kelímek švestková povidla
4 lžíce olej na vymazání
500 ml sójový nápoj Alpro soya Natural

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a vlažného sójového nápoje si zaděláme kvásek. Máslo a zbytek sójového nápoje ohřejeme. Do misky nasypeme mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřátý sójový nápoj s máslem a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout 30 minut

  2. Těsto vyválíme do tloušťky 1 cm. Nakrájíme na čtverečky, do středu dáme náplň a vytvoříme uzlíček, který klademe na vymazaný plech a namastíme tak, aby se buchty neslepily. Buchty chytrého Honzy pečeme při teplotě 160 °C asi 35 minut dozlatova

  3. Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty chytrého Honzy můžeme plnit i čokoládou nebo mákem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!