Buchty chytrého Honzy recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 ks vejce 100 g máslo 100 g máslo 2 lžíce rum 2 lžíce rum 1 dl rum 1 lžíce rozinky 1 kostka droždí 300 g cukr krupice 60 g cukr moučka 2 lžíce cukr moučka 1 kg hladká mouka 200 g měkký tvaroh 1 kelímek švestková povidla 4 lžíce olej na vymazání 500 ml sójový nápoj Alpro soya Natural
Postup Buchty chytrého Honzy
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, cukru a vlažného sójového nápoje si zaděláme kvásek. Máslo a zbytek sójového nápoje ohřejeme. Do misky nasypeme mouku, cukr, vejce, špetku soli, ohřátý sójový nápoj s máslem a kvásek. Vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout 30 minut
Těsto vyválíme do tloušťky 1 cm. Nakrájíme na čtverečky, do středu dáme náplň a vytvoříme uzlíček, který klademe na vymazaný plech a namastíme tak, aby se buchty neslepily. Buchty chytrého Honzy pečeme při teplotě 160 °C asi 35 minut dozlatova
Po upečení potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem. Buchty chytrého Honzy můžeme plnit i čokoládou nebo mákem.