Tvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- ovoce 2 lžíce citronová šťáva 250 g bio tvaroh 1 ks bio vejce 2 lžičky kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžiček pravá vanilka 50 g špaldová celozrnná krupice 50 g instantní kukuřičná polenta 80 g bio máslo 100 ml agáve sirup
Postup Tvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Vyhřejte teplovzdušnou troubu na 160 stupňů
Nejjednodušší je smíchat všechny suroviny kromě ovoce a pak je společně vyšlehat ručním šlehačem. Nebo můžete nejprve vyšlehat tuk s tvarohem a pak zamíchat s ostatními surovinami
Nakonec lehce vmíchejte ovoce jako do bublaniny
Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte formu - například klasickou dortovou, těsto nalijte do formy a dejte péct cca na 30 minut
RADA KE SLAZENÍ:
Místo agáve sirupu, který je k ovoci nejlepší, můžete použít i javorový sirup. Počítejte ale pak s tím, že koláč bude mít javorovou příchuť, která se podle mě velmi dobře hodí spíše k zimní variantě s rozinkami a ořechy. A pokud jste fanoušci obilných sirupů, tak můžete použít rýžový či pšeničný biosirup, ale dejte ho o něco více než agáve, tj. cca 125 ml
Zdroj:
BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010
Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.