Tvarohový, špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

ovoce
2 lžíce citronová šťáva
250 g bio tvaroh
1 ks bio vejce
2 lžičky kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
0,5 lžiček pravá vanilka
50 g špaldová celozrnná krupice
50 g instantní kukuřičná polenta
80 g bio máslo
100 ml agáve sirup

Postup přípravy receptu

  1. Vyhřejte teplovzdušnou troubu na 160 stupňů

  2. Nejjednodušší je smíchat všechny suroviny kromě ovoce a pak je společně vyšlehat ručním šlehačem. Nebo můžete nejprve vyšlehat tuk s tvarohem a pak zamíchat s ostatními surovinami

  3. Nakonec lehce vmíchejte ovoce jako do bublaniny

  4. Vymažte a hrubou celozrnnou moukou vysypte formu - například klasickou dortovou, těsto nalijte do formy a dejte péct cca na 30 minut

  5. RADA KE SLAZENÍ:

  6. Místo agáve sirupu, který je k ovoci nejlepší, můžete použít i javorový sirup. Počítejte ale pak s tím, že koláč bude mít javorovou příchuť, která se podle mě velmi dobře hodí spíše k zimní variantě s rozinkami a ořechy. A pokud jste fanoušci obilných sirupů, tak můžete použít rýžový či pšeničný biosirup, ale dejte ho o něco více než agáve, tj. cca 125 ml

  7. Zdroj:

  8. BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010

  9. Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!