Brambory s kapustičkami a uzeninou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce máslo 600 g brambory 1 ks cibule 2 ks párek 1 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 2 lžičky hladká mouka 400 g růžičková kapusta mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 1 lžíce kořenící směs Horalka drcený kmím 1 hrst hladkolisttá petrželka
Postup Brambory s kapustičkami a uzeninou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na kousky, zalijeme studenou vodou, přidáme koření Horalka, sůl, bobkový list, nové koření a celý pepř. Brambory uvaříme doměkka, poté je scedíme a vývar uchováme pro další přípravu pokrmu. Očištěnou růžičkovou kapustu nakrájíme na půlky a oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Párky nakrájíme na plátky
Na másle necháme zesklovatět cibuli a česnek. Pak přidáme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z brambor. Tento základ vaříme zvolna asi 20 minut. V polovině vaření přidáme kapustičky, drcený kmín a podle chuti sůl a mletý černý pepř. K měkkým kapustičkám přidáme uvařené brambory a kousky párků. Směs prohřejeme a dochutíme jemně nasekanou petrželkou
Hustou bramborovou směs s kapustičkami a uzeninou rozdělíme na porce a ihned podáváme.